Referenties
BLMC wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.7 uit 10 door 27 klantenPostorderbedrijf maakt omslag naar e-commerce
02-04-2018
Een postorderbedrijf uit Zuid-Nederland stond voor een grote uitdaging: hoe maken we de transformatie naar een succesvol e-commerce-bedrijf? Om dit vraagstuk te laten slagen had het bedrijf een compleet andere supply chain nodig.
Lees hoe we geholpen hebben8.5 / 10
Gericht op klantwensen inspelen en tegelijk voorraden verlagen
03-05-2019
Van Nifterik, leverancier van plantondersteuning aan de tuinbouw, groeit hard en is gezond. Toch kampt het bedrijf met hoge voorraden. Ook wil men de supply chain beter inrichten om zo middelen efficiënter in te zetten en alerter in te kunnen spelen op klantwensen. De supply chain analyse toont aan dat de oplossing ligt in een segmentatie van klanten en het daarop afstemmen van de processen.
Lees meer over deze referentie »
Alex van Nifterik, Directeur
Van Nifterik8.5 / 10
Slaapspecialist Swiss Sense benut resources beter dankzij S&OP
19-06-2020
Een deel van de producten uit het assortiment van Swiss Sense wordt op maat geproduceerd en seizoensmomenten zoals de zomersale en Black Friday veroorzaken pieken in de vraag. Het bedrijf wil de grip op de capaciteitsplanning met Sales & Operations Planning vergroten. De pragmatische aanpak van BLMC spreekt hen aan.
Lees meer over deze referentie »
Geert Witlox, Supply Chain Project Manager
Swiss Sense8 / 10
Fabriek verdrievoudigt frisdrankproductie
09-01-2018
Een grote frisdrankproducent kampte met flinke problemen in de fabriek. De productieafdeling presteerde ondermaats en de nieuwe productielijn bracht niet het verwachte rendement. BLMC bracht verandering door de hele supply chain onder handen te nemen met de SCOMB-methode. In vijf maanden tijd verdrievoudigde de productie. Ontdek hoe we dit productiebedrijf hebben geholpen »
9 / 10
Dynamiek tussen Sales en Supply Chain: van bottleneck naar synergie
29-03-2022
Je hebt een supermoderne fabriek, met loyale en gemotiveerde werknemers en er is een groeiende vraag naar je producten: het droomscenario van menig ondernemer. Maar de ondernemer die dit in werkelijkheid meemaakte de afgelopen jaren, had er slapeloze nachten van. Op een ochtend belde hij Sjaak Lekkerkerker van BLMC: ‘Je moest maar eens langskomen, hier bij ons op de fabriek. Maar houd er rekening mee dat we niet al te vrolijk zijn.’
Lees meer over deze klantcase »
8 / 10
‘We varen in een storm met een duidelijke koers’
01-06-2023
Alsof de energietransitie op zichzelf nog niet genoeg was, kregen netbeheerders zoals Stedin de afgelopen jaren te maken met een snel stijgende vraag, en juist afnemende betrouwbaarheid van materiaalaanvoer. Stedin heeft een duidelijke prioriteit: het bouwen moet ongehinderd door kunnen gaan en daarin is de supply chain een belangrijke factor. De supply chain strategie die Stedin eerder met BLMC maakte, biedt de houvast en flexibiliteit om snel bij te sturen. Lees meer over deze referentie »
Marleen Baars, Supply Chain Directeur
Stedin9 / 10
Kledingproducent: ketenaanpak voor duurzame kleding
29-07-2024
Gangbare productiemethoden in de textielindustrie kosten enorme hoeveelheden energie en water. Bij productie in Azië komt daar nog een flinke uitstoot bij vanwege het transport. Ook op het gebied van chemicaliën en arbeidsomstandigheden heeft de kledingsector uitdagingen. In deze branche is het dus mogelijk om een enorm verschil te maken op het gebied van duurzaamheid. Maar hoe?
Lees meer over deze referentie »
9 / 10
Een verkleind menu zorgt voor groei in productiecapaciteit en marges
29-07-2024
De grote machinebouwer heeft genoeg orders en de pijplijn van sales is goed gevuld. Maar productie kan het niet aan. Machines worden niet op tijd geleverd en er zijn bij aflevering te veel klachten van klanten. De oplossing lijkt simpel. Het inzetten van een interim productiemanager. Maar wat is nu eigenlijk de echte uitdaging?
Lees meer over deze referentie »
8.5 / 10
De centrale rol van de keten binnen de CSRD, CSDDD, EUDR en CBAM Middelgrote tot grote bedrijven worden steeds meer geconfronteerd met nieuwe duurzaamheidswetgeving zoals de CSRD, CSDDD, de EU Ontbossingswet en CBAM. Deze regels verplichten organisaties om niet alleen hun eigen milieu- en sociale impact te rapporteren, maar ook die van hun volledige toeleveringsketen. Dit roept de vraag op: waar begin je en is er overlap tussen deze wetten? Hoewel elke wetgevingen zich richt op specifieke
De Relatiedag 'Food for thought 2025' vond plaats en het was een informatieve en inspirerende middag. Lees over de
Donderdag 13 juni organiseerden we een inspirerend event over de duurzame waardeketen. CSRD is een feit en het